26 januari 2023

Hond op ROC van Twente

Op 17 januari jongstleden kwam Nora Overbekking langs met een blindengeleidehond in opleiding op de STERKplaats. Haar dochter zit hier op het ROC van Twente, haar dochter vertelde dat er een hulphond op school was hierdoor was Nora getriggerd om een kijkje te nemen.

Blindengeleidehond in opleiding.

Nora vroeg of Sien die blind is of zij nog tips heeft. Wat erg leuk was is dat Sien een ervaringsbril heeft, hierdoor heeft Nora een beter beeld gekregen waarvoor zij de hond in opleiding traint. Ook vertelde Sien dat ik door middel van gevoel in de riem kan voelen wat de hond doet en dat je hier heel goed mee kan trainen. Dit is ook eigenlijk veel beter omdat wij als slechtzienden en blinden ook niet kunnen zien wat zij doen, maar dit wel kunnen voelen.

Wie is Sien?

Mijn naam is Sien, ik ben 25 jaar en ik ben blind. Momenteel ben ik ervaringsdeskundige in opleiding bij de STERKplaats op het ROC van Twente. Op 12 december 2022 ben ik gestart, hier leer ik gastlessen te geven binnen en buiten het ROC. In de lessen vertel ik over mijn visuele beperking en hoe ik hiermee omga. Vanuit de STERKplaats vertellen wij de leerlingen en docenten hoe zij om kunnen gaan in de praktijk met diverse beperkingen. Het is de bedoeling dat wij van onze beperking onze kracht maken.