4 december 2019

Verschil Sociale Werkvoorziening en LFB Scholing en Training is groot.

Op 1 december 1984, 35 jaar, ben ik gaan werken  Sociale Werkvoorziening Tomingroep in Hilversum. Ik ben  begonnen  als administratief medewerker . Het werk was erg boeiend en gevarieerd.  In de 80-jaren waren de computers nog niet in iedere bedrijf aanwezig. Heel veel bedrijven plaatsten orders onder andere het intypen van tekst voor brieven; database invoeren en up-to-daten (adresbestand) en mailingen verzorgen.

Ongeveer 2011 werd de afdeling gesloten en werd ik overgeplaatst naar de afdeling Inpakken Wereldgerechten en op deze afdeling moest ik zakjes soep in dozen doen en dat was mij heel eentonig werk. Moe naar huis en de volgende dag weer werken op deze afdeling.

In 1 januari 2015 werd de Participatiewet ingevoerd en bij alle Sociale Werkvoorzieningen (SW) gingen de “deuren” op slot en er kwamen geen nieuwe medewerkers binnen. Door de bezuinigingen bij de gemeenten zijn al diverse sociale werkvoorzieningen dicht gegaan. De SW, die nog open zijn, moeten op een andere manier geld binnen zien te halen en efficiënt gaan werken. De druk op de werknemers is groter.

Als medewerker bij Tomingroep wordt je niet beschouwd als een volwaardig persoon en  ook niet gewaardeerd.

In het wijkcentrum De Geus te Hilversum, waar de Sterkplaats Hilversum, gevestigd is, en een gesprek met Simone Neerscholten voor vrijwilligerswerk, ben ik als vrijwilliger bij  LFB Scholing en Training werkzaam. Begin september 2019 voorzie ik de website van LFB van nieuws voor LFB Scholing en Training. Ik voel mij op mijn plek en ik gewaardeerd word als persoon/collega. Ik ga met veel energie naar huis.

Ik hoop lang en met veel plezier bij LFB Scholing en Training te kunnen blijven werken.