14 oktober 2019

Afstudeer onderzoek Willeke Willems

Afstudeer onderzoek Willeke Willems: LVB in de nieuwe wereld ervaringsdeskundigheid

Ik heb afgelopen half jaar mijn onderzoek: LVB (licht verstandelijke beperking)  in de nieuwe wereld van ervaringsdeskundigheid uitgevoerd. Ik heb onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking vanaf 18 jaar die in de Participatiewet zitten om deel te mogen nemen aan ‘STERK’.

Hiervoor ben ik in gesprek geweest met de gemeente Groningen, de sociale dienst van Assen, Tynaarloo en Aa Hunze (het Werkplein Drentsche Aa), het UWV in Groningen, de coaches van de LFB Wolvega en Leeuwarden en Lies Korevaar. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de gemeente Groningen en het WPDA (het Werkplein Drentsche Aa) graag in gesprek willen met de LFB omdat zij mogelijkheden zien. Groningen is nieuwsgierig of zij STERK misschien in willen zetten naast werken, dus voor bijvoorbeeld twee dagen in de week voor mensen uit de Participatiewet en het WPDA was nieuwsgierig wat STERK voor hen kan betekenen! Dat vond ik dus een mooie uitkomst van het onderzoek!

Daarnaast wil ik natuurlijk iedereen van de LFB bedanken. Wanneer ik er was, voelde ik me altijd ontzettend om mijn gemak! En Rietje, bedankt voor het onderzoek!