16 februari 2021

En het regent complimenten…

Op maandag 8 februari hebben de STERKstudenten van de STERKplaats Nijmegen een workshop gegeven aan pedagogiek studenten van de HAN. Het thema was inclusie en participatie. Na afloop hebben we de studenten gevraagd wat ze er van hadden opgestoken en of ze iets mee nemen van de workshop. 

Dit zijn de reacties van de studenten.

Ik vond het heel leuk en leerzaam. Ik ben me weer bewust geworden door jullie workshop hoe belangrijk het is om iedereen gewoon als mens te zien

​Ik vond het heel interessant! mooi vorm gegeven. Ook mooi om bij de stellingen de meningen te horen. Iedereen is gelijk! Uit deze workshop neem ik ook zeker mee dat seksualiteit meer besproken moet worden.

Leuk dat de STERK-gastsprekers aanwezig waren en ook aan bod zijn gekomen. Ieder mens hoort gelijkwaardig behandeld te worden.

Ik denk dat mensen zonder beperking niet doorhebben waar mensen met een beperking soms tegenaanlopen. Erg goed hoe open jullie zijn vond het erg leuk! Mooi filmpje en interessante stellingen

​Ik vond het een mooie workshop. Het heeft me anders laten kijken omdat ik er in het dagelijks leven niet persé aan denk. Nu ga ik ook meer bewust kijken naar inclusie en en toegankelijkheid voor mensen met een beperking

Ik vond het erg interessant om dit te volgen. de stellingen die zijn ingebracht zijn erg goed over nagedacht en brachten mij aan het denken. Ik vond het erg waardevol om de meningen van de sterkstudenten te horen

​Super leuk en leerzaam was het!

Ik vond het erg leuk en interessant. ik ben door deze workshop meer bewust geworden dat iedereen gelijk is. en je vooral altijd kan meedoen op welke manier dan ook!

​Super goed gedaan! ik vond het erg interessant en fijn om zoveel interactie te hebben. Wat ook belangrijk is dat er mensen bij waren met ervaringsverhalen.

Interessant en waardevol dat mensen met een beperking zelf aan het woord kwamen tijdens deze workshop.

Een ontzettend sterke workshop. Ik ben me meer bewust geworden hoe belangrijk het is dat voorzieningen toegankelijk moeten zijn voor iedereen!

Heel leerzaam en mooie workshop. blijf met het bewust maken van anderen , want onze maatschappij heeft dit nodig 

Ik vond het leuk dat er zo open gepraat wordt over de ervaringen. Heel leerzaam ook, wat me bewust heeft gemaakt over de inclusie

Leuke workshop waarin je door ervaringsdeskundigen weer bewust wordt van leven met een beperking. Ik zag gelijkwaardigheid heel mooi terugkomen. We zijn immers allemaal mensen (smile)

Thema was heel interessant, t is zeker iets dat wij als (toekomstige) pedagogen moet stil bij staan

Een erg interessante workshop! Het was fijn dat er zoveel interactie was en de stellingen zorgde ervoor dat ik over sommige dingen ging nadenken waar ik normaal gesproken helemaal niet over na zou denken. Ook heel fijn dat er ervaringsdeskundigen bij waren om je er nog bewuster van te worden. Heel mooi! Bedankt!

ik wil jullie ontzettend bedanken voor de workshop. ik vond het leuk omdat er ervaringsdeskundigen bij waren en omdat er veel interactie was. Ik voelde een mooie verbinding tussen ons allen en dit neem ik zeker mee voor in de toekomst. bedankt (laugh)

De stellingen waren gevarieerd; belicht meerdere knelpunten in de samenleving. De verhalen van de ervarings-deskundigen zijn een mooie aanvulling voor de verdieping. Er was veel interactie waardoor ik makkelijk kon blijven luisteren

Mooie workshop, was heel interessant.. ik denk wel dat er nog veel winst valt te behalen als het om inclusie gaat. Ook denk ik dat er minder taboe en meer ruimte tot dialoog moet zijn als het gaat om seksualiteit.. dankjewel allemaal.

​Dankjewel Rob, Jaheed, Jane en Beppie, wat ontzettend leuk dat jullie ook jullie meningen met ons delen. Zo horen we het ook eens vanuit jullie kant en dit maakte het erg interessant.

Zeker iets aan gehad! Besef dat niet alles vanzelf sprekend is en dat wij samen als maatschappij ervoor moeten zorgen dat iedereen zich gehoord voelt. Vooral wij als toekomstige pedagogen! Bedankt!