13 september 2022

Even voorstellen…

Tijdens het schooljaar ’22/’23 zijn er twee stagiaires bij STERKplaats Rotterdam, Pluk en Zoë. Beiden draaien ze volledig mee met de sterkstudenten. Hier stelt Pluk zich voor:

Wie ben je?

Ik ben Pluk de Jong, 21 jaar en afkomstig uit Dordrecht. Hier woon ik samen met mijn ouders, broertje, kat en twee cavia’s. Mijn vrije tijd gebruik ik graag om met vrienden af te spreken, te wandelen, te boogschieten en te lezen. Mijn quote: ” Alleen zijn we een druppel, samen zijn we een oceaan. “

Hoe ben je in contact gekomen met de LFB?

Via de Hogeschool Rotterdam. Er was een digitale stagemarkt voor het derde jaar en hier stond de STERKplaats tussen, zodra ik de vacature zag wist ik dat ik hier stage wilde gaan lopen. Ik heb een dag meegelopen, ben op sollicitatiegesprek gekomen en mocht toen na de zomervakantie beginnen als stagiair.

Wat vind je van de LFB als organisatie?

De LFB is een organisatie die uniek is, ze is opgezet voor en door mensen met en beperking en dit is te merken in de opbouw van de organisatie. Het samenwerken en de gelijkheid staat centraal: er zijn korte lijntjes, je kan makkelijk vragen stellen en het belangrijkste? Iedereen kan wat van een ander leren. Dit zie ik ook bij de STERKplaats in Rotterdam: ik kan van de studenten leren en de studenten van mij.

Als ik aan STERKplaats Rotterdam denk dan denk ik aan…?

Een gezonde balans tussen gezelligheid en hard werken. De STERKstudenten zijn stuk voor stuk harde werkers: ze zitten hier met een reden, ze weten wat ze willen (ervaringsdeskundige worden!). In de korte tijd die ik hier nu ben heb ik al geleerd dat je hier niet stil achter je bureau kan zitten. Er is altijd wat te doen!

Wat is het leukste van stage lopen bij een STERKplaats?

Het leukste van stage lopen bij een STERKplaats zijn alle kansen die je aangereikt krijgt om wat te leren kennen. De positieve sfeer, leergierigheid en de mogelijkheden om van de studenten te leren is fantastisch. Ik voel me een echte geluksvogel dat ik hier mag stagelopen.