13 september 2022

Even voorstellen…

Tijdens het schooljaar ’22/’23 zijn er twee stagiaires bij STERKplaats Rotterdam, Pluk en Zoë. Beiden draaien ze volledig mee met de sterkstudenten. Hier stelt Zoë zich voor:

Wie ben je?

Ik ben Zoë Straetemans, 22 jaar en ik kom uit Krimpen aan den IJssel. Ik woon samen met mijn ouders en de hond. In mijn vrije tijd ben ik in de natuur te vinden en ben ik bezig met spiritualiteit. Verder spreek ik graag met vrienden af. Mijn qoute: ‘’All you need is less’’.

Hoe ben je in contact gekomen met de LFB?

Via de Hogeschool Rotterdam. Er was een digitale stagemarkt voor het derde jaar en hier stond de STERKplaats tussen, zodra ik de vacature zag sprak het mij meteen aan om hier stage te gaan lopen. Ik heb een dag meegelopen op de STERKplaats. Deze dag heeft mijn verwachtingen positief bevestigt.

Wat vind je van de LFB als organisatie?

Ik vind het een unieke organisatie en mooi hoe zij de visie van ‘’samen en van elkaar leren’’ willen overbrengen op iedereen waarmee zij samenwerken. Verder is het heel mooi dat ze mensen met een beperking de kans geven om hun beperking als kracht in te zetten in het beroep tot ervaringsdeskundigen.

Als ik aan STERKplaats Rotterdam denk dan denk ik aan…?

Een team, samen en met en voor elkaar er zijn. We leren elke dag van elkaar en we zijn allen harde werkers. Ook is er op de STERKplaats een plek waar veel gelachen wordt en een veilige ruimte om ook serieuze zaken te bespreken.

Wat is het leukste van stage lopen bij een STERKplaats?

Dat ik hier de mogelijkheden krijg om mijn perspectief op nieuwe projecten van de STERKplaats in te brengen en ook uit te werken. Het is een enorm veilige omgeving met een fijn team mensen waarop ik kan bouwen en zij op mij.