16 maart 2024

Internationale Vrouwendag 2024

Vrijdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Dit keer ging het in Steenwijkerland over het thema ‘Inclusie’. Mayim Wink van “Sociaal Werk De Kop” heeft mij gevraagd om mee te doen aan de Internationale Vrouwendag Steenwijkerland.

Vrijdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Dit keer ging het over het thema ‘Inclusie’. Mayim Wink van “Sociaal Werk De Kop” (zie: https://www.sociaalwerkdekop.nl/) heeft mijn mij gevraagd om mee te doen aan de Internationale Vrouwendag Steenwijkerland.

“Sociaal Werk De kop” is voor inwoners van de gemeente Steenwijkerland om mensen te versterken in hun talenten. Internationale Vrouwendag Steenwijkerland werd gehouden in kantine van de kringloopwinkel in Tuk.
We begonnen met een lekker kopje koffie of thee met een mini regenboogtaartje. Ik, Jeanet Wardenier, werk bij de LFB in Wolvega als ervaringsdeskundige, waar ik dagelijks werk aan inclusie en het VN-verdrag voor mensen met en zonder licht verstandige beperking. Ik heb daar veel kennis opgebouwd die ik ook kan gebruiken in Steenwijkerland.

Ik heb uitgelegd dat inclusie, dus om echt mee te doen in de samenleving voor mensen met een beperking nog niet altijd mogelijk is. Het wordt echt tijd om dit te gaan veranderen. Iedereen denkt dat er al genoeg gedaan word aan een inclusieve samenleving, maar echt meedoen, met alle drempels die er zijn, kunnen we nog veel van elkaar leren.
Voor mij is inclusie belangrijk om zo zelfstandig mijn eigen regie te houden. Dat ik mee mag doen, als het gaat om de inclusieagenda in Steenwijkerland.

Het is belangrijk voor mij en voor de gemeente Steenwijkerland om hier aan mee te werken als ervaringsdeskundige. Ik vind het thema gelijke kansen en gelijke rechten een heel mooi thema. IK vind het belangrijk om hierover te praten, omdat ik momenteel zelf ervaar hoe afhankelijk ik geworden ben van vervoer. Dit kunt u ook lezen in mijn blog die ik samen met een collega geschreven heb. Klik hier om mijn blog te lezen.

Ik merk dat ik echt moet knokken om te kunnen blijven werken aan inclusie.
Maar ik vind het fantastisch werk. Ik krijg, ondanks dat ik moet knokken, hiervan toch veel energie voor terug. Waardoor ik geniet van dit werk!