18 november 2021

Samenwerken is leuk!

Vandaag deelt STERKstudent Lieke haar ervaring in de samenwerking met de minor studenten van de HAN in Nijmegen.
Wij als Sterk studenten hebben in de afgelopen periode 6 keer meegedraaid met de minor studenten van de HAN in Nijmegen.

De minor ging over vaardigheden licht verstandelijke beperking. We bereiden de les voor met Hennie, de docent.
Samen bedachten we dan de opdrachten en informatie wat we wilden delen. Samen voerde we deze dan als les uit.

We begonnen vaak met een opwarmer, een doe opdrachtje. Deze lessen waren altijd verschillend en ging elke keer over een ander onderwerp. Zo hebben we in groepjes gewerkt, met een STERKstudent met een aantal Minor studenten. Samen bespraken we dan een situatie wat was voorgekomen was bij de stage van de minorstudenten en op onze beurt gaven we hun tips.
We hebben ook oefensituaties gespeeld en zo konden ze gelijk oefenen met onze tips.

Ik vond het heel leuk om mee te doen met deze lessen. Ik vond ook leuk dat de minor studenten zo gemotiveerd waren. Ze stelde je echt vragen stelde voor tips en vroegen naar mijn mening. Zo heb ik zelf nog in de les een stukje vertelt over verwerkingstijd. Ik heb uitgelegd hoe dat gaat in mijn hoofd en wat daarbij helpt. Ook vond ik het heel erg leuk dat daarna nog studenten bij mij kwamen om te zeggen dat ze heel intersant vonden en er zelfs nog meer vragen erover stelde.

De tekeningen op de afbeelding zijn gemaakt tijdens de training tekenwaardig en is wel heel goed van toepassing voor deze situatie!