Stagiaires LFB Wolvega

De LFB is een uitdagende stageplek waar je jezelf kan ontwikkelen tot een professionele coach. Als je stagiair of stagiaire bent bij de LFB is het coachen van mensen met een (licht) verstandelijke beperking je belangrijkste taak

Je gaat samen met een ervaringsdeskundige in opleiding werken uit de “STERK-map”. Hierbij help je de ervaringsdeskundige in opleiding zichzelf te ontwikkelen op gebieden zoals: Wie ben ik, oog voor de ander en eigen regie. De LFB maakt hierbij gebruik van wederkerig leren. De ervaringsdeskundigen leren van de stagiaire en andersom. Naast het werken uit de “STERK-map” krijg je ook nog verschillende andere werkzaamheden. Dit is afhankelijk van de projecten die op dat moment lopen bij de LFB. Je gaat ook bezig met de werkplannen en evaluatiegesprekken van de ervaringsdeskundigen in opleiding. Bij de LFB is creativiteit en eigen initiatief erg belangrijk. De LFB bied stages aan op MBO en HBO niveau.

Ervaringen stagiaires

Lees hier de verhalen van de stagiaires bij STERKplaats LFB Wolvega.

Jente Rink

Stagiaires

Ik kwam binnen zonder ervaring in het werkveld en met alle spanningen die daarbij kwamen kijken. Deze spanningen maakten al snel ruimte voor ontwikkeling, kennis, maar vooral ook plezier. Als ik terug kijk op mijn ervaring bij de LFB kijk ik terug op een bijzonder warme omgeving waar alles mogelijk is in het kader van ontwikkeling.

Lees meer

Lisa

Stagiaires

Ik ben stagiair bij LFB. Ik studeer Social work op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Er werd gevraagd of ik een blog wilde schrijven over mijn beperking Het is een blog geworden over mijn zoektocht naar leven met een beperking en hoe ik mij in de jaren daarin heb ontwikkeld.

Lees meer

Daniëlle van der Meer

Stagiaires

Ik ben Daniëlle van der Meer, 23 jaar en woon in Grou. Volg de opleiding social work bij NHL Stenden in Leeuwarden.

Lees meer

Lois Kampinga

Stagiaires

Ik ben Lois Kampinga, ben 20 jaar en volg de opleiding social work op het Deltion College in Zwolle. Woon in Meppel (nog) bij me ouders.

Lees meer

Jenna Seekles

Stagiaires

Ik ben Jenna Seekles, 22 jaar en ik woon in Wolvega samen met mijn ouders. Ik volg de MBO opleiding Sociaal Werk op Landstede in Zwolle.

Lees meer

Nadieh Rotering

Stagiaires

Ik ben Nadieh Rotering, 29 jaar, zit op NHL Stenden in Leeuwarden en volg de HBO opleiding social work. Woon samen met mijn vriend in de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden.

Lees meer

Christa Tuinstra

Stagiaires

Ik ben Christa Tuinstra, 23 jaar en volg de HBO opleiding Social Work aan het NHL Stenden in Leeuwarden. Ik woon samen met mijn vriend in Elsloo in Friesland en werk in ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen als secretaresse.

Lees meer

Cyl Stuiver

Stagiaires

Ik ben Cyl Stuiver, 20 jaar, woon in Joure samen met mijn ouders. En volg de MBO opleiding social work op het Friesland College in Leeuwarden.

Lees meer

Ilse de Jong

Stagiaires

Ilse de Jong was stagiaire bij ons voor het jaar 2019/2020.

Lees meer

Elles Beenen

Stagiaires

Ik heb inzicht gekregen in mijn eigen functioneren en ik heb geleerd om naar mijzelf te kunnen kijken.

Lees meer

Reynuck Hendriksma: Wederkerigheid en gelijkwaardigheid

Stagiaires

Dit jaar heb ik mijn opleiding Social Work op de NHL Stenden in Leeuwarden afgerond en mijn diploma gehaald. Ik heb dit jaar mijn afstudeerstage mogen doen bij de LFB in Wolvega en ook een korte tijd bij STERKplaats Leeuwarden.

Lees meer

Siem: Het was vooral ook gezellig en we hebben veel gelachen

Stagiaires

Siem was stagiaire bij LFB Wolvega. Hij heeft van iedereen weer iets anders geleerd.

Lees meer

Mandy - gelijkwaardig samenwerken

Stagiaires

Mandy was stagiaire bij LFB Wolvega van september 2019 tot en met juni 2020.

Lees meer
alle blogs