10 september 2019

Voorstellen Evert Pultrum

Okeee. ik mag dus iets over mij zelf vertellen. Meestal ben ik daar niet zo van of helemaal niet goed in. Maar nu kan ik er niet omheen. Ik ga eens een kleine poging wagen….

Laat ik maar eens beginnen: Hallo iedereen bij LFB (begint toch wel aardig goed, toch?),

Mijn naam is Evert Pultrum, nieuwe ervaringsdeskundige in opleiding, en getogen in het pittoreske Oosterwolde. Later ben ik met mijn ouders verhuist naar Haule.
Maar nu woon ik sinds 2012 in Wolvega. Ik woon zelfstandig met een eigen huisje, maar krijg 3 keer per week begeleiding en ondersteuning van Talant. Ook bezoek ik geregeld in Wolvega het steunpunt van Talant.

Ik ben geboren op 30 mei 1979 te Drachten.
Dus even leuk rekenen: Begin met jaar, trek het geboortejaar er af en dan heb je huidige leeftijd.
Ik ben dus (2019 – 1979 = ) 40 jaar.

Zoals je ziet heb je al kennis gemaakt met mijn eerste hobby: Creatief zijn met taal en een beetje gek doen met rekenen.
Maar later meer over mijn andere hobby’s.

Ik werk inmiddels 14 jaar bij 2 locaties van in een zorginstelling in Heerenveen Noord.
Op de ene, grote locatie van deze zorginstelling werk(te) ik 3 dagdelen in het restaurant / café en 3 dagdelen op de receptie en kantine van de kleinere locatie.

Hoe ben ik in contact gekomen met LFB? Ik was ruim 4 jaar geleden bij een verkiezingsinformatiedebatoverlegavond (ja…leuk, zo’n Scrabblewoord! Die mogen fanatieke puzzelaars onthouden). Ik werd erop gewezen middels een flyer die hing op een mededelingsbord, bij het steunpunt van Talant, te Wolvega. Een medewerker/begeleider zei toen tegen mij, dat is net iets voor jou.

Dus toen bezocht ik deze speciale avond van LFB. Het beviel mij wel. Alleen die tweede stap zetten, bleef maar uit. Deze tweede stap hield in dat ik bij LFB actief ging worden. Maar na ruim 4 jaar langs de zijlijn hebben gestaan en hebben toe gekeken, is 2019 het jaar dat ik wel die tweede stap durf te nemen. Al het goede komt immers langzaam, zo ervaar ik inmiddels.

Ik wil graag een volgende stap maken. Om te ontdekken wat ik nog meer kan. Ik ga twee dagen, op donderdag en vrijdag, aan de slag bij LFB. Omdat ik creatief ben met taal, en omdat ik niet in 1 zin kan vertellen wie of wat ik ben, wil ik graag iets doen met communicatie. Om nog creatiever iets met taal te doen… en omdat ik, zoals je inmiddels wel hebt gelezen, niet zo van de korte verhaaltjes ben!

Heb ik dan ook nog hobby’s? Jazeker! Heb je even? Ga er maar even goed voor zitten.
Ik mag graag concerten en festivals bezoeken.
Af en toe vind ik het ook leuk om een filmpje te pakken in de bioscoop.

Daarnaast doe ik graag aan korfbal. Bij het G-team van SIOS Wolvega, heb ik 1 keer per week, op de woensdagavond een training en 1 keer per maand een toernooi ergens in Friesland en Noordoostpolder.

Ik ben vrijwilliger bij het Rode Kruis en bij kleine en grote evenementen. Ik ben al enkele jaren actief bij de Nijmeegse Vierdaagse. In de Stadsschouwburg, waar ik met ruim 600 Rode Kruis vrijwilligers overnacht, doe ik dan catering en receptiewerk. Bij 3FM Serious Request doe ik vooral callcenterwerk en collecteren voor het desbetreffende goede doel waar het Rode Kruis in dat jaar aandacht voor vraagt.
Enkele festivals waar ik aan meegewerkt heb, zijn Welcome to the Village, Noordelijke film festival en de Vuelta in Utrecht.

Ik mag ook graag mascotte spelen bij winkelopeningen, figureren en kleine rolletjes spelen voor films, tv-series en commercials. Mijn laatste rol met tekst was de schurk Sipke Durks spelen in de eerste Stellingwerfse film ”Daor klept de klokke weer”, waarvan de opnames in 2017 plaatsvonden in onder andere in het museumdorp Orvelte, bij de klokkenstoel in Nijeberkoop, op de Delleboersterheide, bij de kerk in Oldeberkoop en kasteel in Blesdijke.
De wereldpremière vond door omstandigheden pas “iets later” plaats, namelijk in februari 2019.
Misschien ook leuk om te lezen over deze film:
http://www.omropfryslan.nl/nieuws/870044-wereldpremiere-stellingwerver-film-daor-klept-de-klokke-weer

Een andere hobby is dat ik graag mag reizen met de trein door Nederland. Ik kom dan op plekken die ik nog niet kende of gewoon leuk vind om te bekijken. Ook ben ik wel iemand die houdt van ludieke treinevenementen. Zo heb ik al 3 keer mee gedaan aan de Kilometer Kampioen. Dit is een wedstrijd om met ruim 150 deelnemers binnen 24 uur zoveel mogelijk kilometers te maken per spoor door Nederland. Op zaterdag 29 juni 2019 deed ik dus voor de derde keer mee aan de “Kilometer Kampioen”.

Ik had eerder met een Rode Kruis-vrijwilliger die ik leerde kennen bij de Nijmeegse Vierdaagse en wonende in omgeving Goes, afgesproken om te starten in Vlissingen. Ik had echter nog geen slaaplocatie. Na even overleggen kon ik dus bij die collega overnachten. Op vrijdag 28 juni had ik vrij genomen en reisde ik af naar Goes. Op zaterdag 29 juni was daar dan de wedstrijd, waar ik nu binnen 18 uur zoveel mogelijk kilometers per spoor mocht maken. Om een lang verhaal kort te houden… in de een top tien ben ik als 9de geëindigd met 1364 kilometer.

Elke week probeer ik een lange wandeling te maken in en rondom Wolvega. Wandelen doe ik ook graag tijdens grote wandelevenementen zoals de Loop van Leeuwarden. Ook doe ik graag mee aan grens-wandeltochten. Een eerdere route die ik volbracht heb, was de noordelijke route via Bad Nieuweschans, Nieuw Statenzijl naar Delfzijl.
Ook fietsen is voor mij een hobby.

Uiteraard ben ik ook wel iemand die thuis kan ontspannen met een avondje tv.

Tot zover een klein kijkje in mijn leven.

En zoals je inmiddels is opgevallen, is het mij aardig gelukt om een “heel klein” voorstel verhaaltje van mijzelf te schrijven (joepie!).
Ik ga stoppen met schrijven (joepie, nog meer blije mensen), anders word het een boekwerk.

Maar 1 ding wil ik je nog kwijt, en dat is mijn motto:
Droom niet van een mooi leven, maar leef het leven van je dromen!

Mocht je meer willen weten van mij, dan ben ik op donderdag en vrijdag te vinden op de LFB locatie in Wolvega.

Maak er een mooie/positieve dag van en wie weet, tot ziens!