7 mei 2020

Yta Strikwerda in coronatijd

Ik , Yta Strikwerda, woon samen met Peter Huitema en praat met mijn familie Strikwerda en familie Huitema over de telefoon in de carona tijd. Peter gaat wel werken bij WSW Caparis in Heerenveen in de corona tijd.

Door de week ga ik videobellen met Rietje en ik krijg opdrachten die ik maak op de computer Als die opdracht klaar is dan stuur ik dat terug stuur naar Rietje. Ik vind het moeilijk om via Teams te bellen met veel mensen tegelijk. Ik kies om met één tegelijk te bellen anders volg ik het niet. Ik verveel mij thuis op de Stoeke (straat) niet.

Ik heb koningsbloemen gehad met twee kaarten om te versturen van de LFB die Rietje kwam brengen. De kaarten kregen we om te versturen naar mensen die alleen zijn met deze corona tijd. Ik heb naar Henk van Dijk, mijn collega, een kaart gestuurd omdat Henk zijn heup heeft gebroken. Henk heeft echt pech heeft omdat zijn kom er twee keer eruit geschoten is en nu in een beugel ligt. Hij ligt in Emmeloord in het reveledatie centrum De Schakel. En maandag 11 mei mag die weer naar huis.

De andere kaart heb ik naar mijn schoonzus gestuurd naar Marleen Vermooten omdat ze alleen woont, omdat mijn broer Jan jaren geleden overleden is. We krijgen woonbegeleiding via de telefoon van Els en we kunnen haar altijd bellen als er wat is. Laatst is mijn zus Hilda en Rietje op bezoek geweest met afstand en dat vond ik heel erg fijn. Ik was blij om hun weer te zien en met hun te kunnen praten.

Ik hoop dat alles gauw weer normaal is. Ik heb ook voor Rietje en Henry, onze tuinman, gelukspoppetjes gemaakt en mee gegeven. Ik mag volgende week zondag weer paardrijden in de manege, wel met de nieuwe maatregelen. Ik hoop dat alles weer gauw normaal gaat worden dat hoop ik echt.